• presentació

          Les dades, la funció i les característiques del Parc

          Els órgans de govern i de gestió

          La nostra aposta

          Un recorregut per un espai únic

          Una ubicació estratègica

          Nova marca

  • PROJECTES
  • EMPRESES
        • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

          Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

          Les activitats i accions del Parc

  • SEU ELECTRÒNICA

PROJECTES

APTENISA 2023

Les tasques de dinamització dels ecosistemes emprenedors locals i el suport a les start-ups constitueixen serveis d’alt valor afegit que presten els Parcs Científics i Tecnològics (PCTs).

La Asociación de Parques Tecnològicos de España (APTE), l’entitat ENISA del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Parc AgroBioTech Lleida, juntament amb 7 Parcs mes de l’Estat espanyol, impulsem la segona edició de la iniciativa APTenisa, un programa per a la ideació de plans de negoci i l’acceleració de start-ups de base científica o tecnològica.

Compartim una metodologia validada a nivell internacional que combina el Business Model Canvas (Alexander Osterwlader), la descoberta i validació de les idees amb clients (Customer Development Model), el mètode científic Lean LaunchPad (de l’Steve Blanck i Bob Dorf) i la Teoria dels clústers d’innovació per afavorir l’aparició de noves empreses innovadores, juntament amb el programa de desenvolupament de formadors en emprenedoria del Jerome Engel, creat per a la UC Berkeley i adaptat a l’Estat espanyol.

Per afavorir l’ecosistema emprenedor, aquest programa es completa amb una formació adreçada a potencials inversors en startups, per generar un xarxa d’inversors a nivell local i que estaran connectats amb altres inversors via la Xarxa Investors Network d’APTenisa.

L’objectiu per l’any 2023 és captar 100 idees de negoci, accelerar 30 start-ups i implicar 40 nous business entre els 8 PCTs participants. Es prioritzaran les idees i els projectes d’emprenedors que tinguin una component rellevant de base tecnològica o científica.

Les fases del projecte inclouen:

– APTenisa Start. 4 setmanes, 8 sessions i 4 hores de mentoria. Inici: dimarts, dia 9 de maig fins al 19 de juny (la 1a sessió i el demoday seran presencials, la resta online). Impartit des del Parc AgroBiotech Lleida, amb un instructor especialitzat i un mentor individualitzat per a cada equip d’emprenedors i emprenedores seleccionat. Es seleccionaran un màxim de 13 equips emprenedors de cada Parc participant.

Està dirigit a qualsevol persona o equip que tingui un projecte empresarial amb base científica o tecnològica en fase inicial.

PERÍODE D’INSCRIPCIÓ D’AQUESTA EDICIÓ FINALITZAT

Els projectes participants en el Programa APTenisa Start Lleida 2023 son:

  • Aurora i Reverti. Coordinadora de l’equip emprenedor: Minerva Porté
  • Bioalcohol, Bioetanol. Coordinador de l’equip emprenedor: Vicenç Ribalta
  • Collab Carts. Emprenedor: Angel Gabriel Florea
  • Inclusive Tech Solutions. Coordinadora de l’equip emprenedor: Iolanda Colomo
  • Lugh. Emprenedor: Diego No Ramos
  • Solar Ponent. Coordinador de l’equip emprenedor: Albert Godoy
  • VitaCulture. Coordinadora de l’equip emprenedor: Alba de Sebastián

– APTenisa Launch. 20 sessions i 6 tallers. Tot online. Inici: dilluns, 19 de juny fins al 14 de desembre de 2023. Es seleccionaran un màxim de 4 start ups de base científica o tecnològica que desitgin escalar o accelerar el seu creixement de cada Parc.

Data límit per inscriure’s: 25 de maig de 2023. Enllaç a les inscripcions: https://lnkd.in/gKvYjeUF,cal completar el formulari i es recomana gravar un curt vídeo-pitch

– APTenisa investors network. 8 Sessions de formació online orientades a potencials inversors interessats en invertir en start ups. Inici: dimarts, 6 de juny fins al 16 de juny (de dimarts a divendres, per les tardes). Limitat a 4 persones per cada Parc participant.

Data límit per inscriure’s: 26 de maig de 2023. Cal omplir el formulari a l’enllaç següent: https://lnkd.in/dF_6VSPh

El programa APTenisa a Lleida, coordinat pel Parc Agrobiotech Lleida està desenvolupat per tècnics de suport a l’emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, la UdL, l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) de l’Ajuntament de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, l’Agencia de desenvolupament de Solsona i Cardona i la incubadora IDA de Bell-lloc. Tots els tècnics han estat formats en la metodologia (mitjançant el Programa Train The trainers, impartit per professorat especialitzat de la Salle Technova Barcelona i la Fundació Parc Científic de Madrid ).

Si esteu interessats en algun dels programes, envieu un correu electrònic al coordinador del Programa Aptenisa a Lleida, Xavier Ticó, xtico@parclleida.es

Trobareu la informació de tot el programa i dels 8 PCTs participants a: www.apte.org/aptenisa