• presentació

          Les dades, la funció i les característiques del Parc

          Els órgans de govern i de gestió

          La nostra aposta

          Un recorregut per un espai únic

          Una ubicació estratègica

          Nova marca

  • PROJECTES
  • EMPRESES
        • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

          Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

          Les activitats i accions del Parc

  • SEU ELECTRÒNICA

Els resultats de dos projectes d’alt impacte en l’àmbit agroalimentari presentats al Parc Agrobiotech Lleida

20 de febrer de 2024

El passat 14 de febrer, l’auditori Joan Oró del Parc Agrobiotech Lleida va acollir la presentació dels coneixements adquirits i els resultats de dos projectes d’alt impacte en l’àmbit agroalimentari (PAI-AGRO), amb l’objectiu d’aportar solucions d’intel·ligència artificial.

Els dos reptes treballats eren la reducció de l’aplicació d’antibiòtics a les explotacions ramaderes i minimitzar els efectes en els humans, i la millora dels processos de maneig en granges per al benestar animal. A més, es va generar un possible model de negoci per a l’explotació d’aquestes dades i un marc de governança.

Aquest projecte (PAI – AGRO), s’ha desenvolupat durant els anys 2022 i 2023, des del CIDAI, amb l’eix central en l’agricultura i la ramaderia a Catalunya. Amb agents tecnològics i del sector, s’han treballat de forma col·laborativa per arribar a disposar de dos casos d’ús alineats amb els reptes rellevants esmenats.

El CIDAI és una iniciativa de referència a Catalunya que actua com el nou Digital Innovation Hub en Intel·ligència Artificial a Catalunya per impulsar projectes i la transferència de coneixements i solucions innovadors del sector agroalimentari.

Un cop acotats els reptes, s’ha buscat la manera en què la Intel·ligència Artificial sigui un element central de la solució aportada, desenvolupant eines intel·ligents se suport als reptes, establint un full de ruta per donat continuïtat.

Han participat en aquest projecte els membres del CIDAI Eurecat, CV, IDEAI-UPC, BSC i la Generalitat de Catalunya, així com han col·laborat la Universitat de Lleida i el Centre d’Estudis Porcins.

Així doncs, l’explotació dels valors digitals generals en aquest projecte, obre una porta al sector porcí per aprofitar la injecció d’IA dintre de les explotacions, avançant en la millora de qualitat dels processos d’engreix.

Pels qui desitgin una informació més detallada, el CIDAI ha publicat un document: “Aplicacions de la Intel·ligència Artificial al sector agropecuari”, que recull tot e coneixement adquirit i els resultats obtinguts del desenvolupament del PAI-AGRO, al següent enllaç: https://cdn.eurecat.org//PDF/CIDAI/PAI/AI-Agropecuari.pdf