• presentació

          Les dades, la funció i les característiques del Parc

          Els órgans de govern i de gestió

          La nostra aposta

          Un recorregut per un espai únic

          Una ubicació estratègica

          Nova marca

  • PROJECTES
  • EMPRESES
        • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

          Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

          Les activitats i accions del Parc

  • SEU ELECTRÒNICA

Visita del INSTITUTO INTERAMERICANO DE COOPERACIÓN PARA LA AGRICULTURA (IICA) al Parc Agrobiotech Lleida

14 de juliol de 2023

El passat 12 de juliol, el Parc Agrobiotech Lleida va rebre la visita de membres del Instituto Interamericano para la Cooperación en Agricultura (IICA), amb la Sra. Soraya Vilarroya, responsable de l’oficina d’IICA a Espanya, al capdavant. La visita al Parc s’emmarca en el programa de redinamització del propi Parc, on el gerent del Parc Miquel Aran en una reunió de treball previ a la visita, els va explicar el model de funcionament del Parc, els resultats obtinguts, el projecte INNO4AGRO, com també les línies de futur immediat com son el desplegament dels projecte CIDAF, el BIOHUB Cat, el Agroliving lab i la reorientació estratègica de projectes cap al concepte Agrobiotech. 

Els membres del IICA van estar molt interessats en la cooperació amb especial interès pels ecosistemes d’emprenedoria en el món agroalimentari, l’economia circular i la digitalització i en el projecte de reforçar l’activitat del IICA a Espanya. En aquest enfocament el Parc AgroBioTech pot ser un col·laborador en temes d’innovació, digitalització i bioeconomia en l’àmbit agroalimentari donada la seva expertesa en aquest àmbit.

El Instituto Interamericano para la Cooperación en Agricultura (IICA), és una entitat supra-governamental amb 80 anys d’experiència fundada el 1942 a Costa Rica. El IICA treballa en el desenvolupament agrícola i benestar rural d’Amèrica Llatina, el Carib, els Estats Units i el Canadà. Aporta solucions de cooperació tècnica en innovació, bioeconomia, acció climàtica, sostenibilitat agropecuària, comerç internacional, integració regional, desenvolupament territorial, agricultura familiar, sanitat agropecuària, innocuïtat i qualitat dels aliments, digitalització agroalimentària, equitat de gènere i joventuts. És un pont per a l’intercanvi de coneixements especialitzats de cara als reptes que enfronten els 34 països per a aconseguir els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

Espanya té un status particular de membre associat. La seu de l’IICA a Espanya està situada al Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, a Madrid.